VAL DE INCENDII

A fost alertă, luni seară, la Policiori, în județul Buzău, în urma unui incendiu care a cuprins aproape 200 de hectare de  vegetație. Focul a fost anunțat în jurul orei 19.00 la numărul unic de urgență 112. Imediat, pompieri, jandarmi și voluntari din comuna Scorțoasa s-au mobilizat pentru a împiedica propagarea flăcărilor, inclusiv la o fermă de animale din apropiere. Incendiul era atât de intens, încât lumina produsa de flăcări era vizibilă din depărtare, de la Poșta Câlnău. Nu mai puțin de 12 ore a durat lupta cu flăcările.

Incendiul de luni seară, de la Policiori, nu este un caz izolat. În ultimele zile, pompierii buzoieni au mai intervenit la 4 astfel de incendii, în comunele Scorțoasa și Berca.

Deocamdată, nu se cunoaște care a fost cauza incendiului de la Policiori, însă potrivit unor surse din zonă, astfel de incidente se înregistrează în fiecare an. De obicei, focurile sunt puse intenționat de agricultorii care vor să-și curețe terenurile de vegetație, dar nu supraveghează flăcările.

Related posts